Peter SJÖBLOM

Ejendomsmægler i Cannes
Hvad lavede du før, at du startede hos Wretman Estate?

Innan jag anslöt mig till Wretman Estate arbetade jag som flygkapten på interkontinentala rutter. Samtidigt som flyget har varit ett intresse så har fastighetsbranschen alltid intresserat mig. När ett perfekt tillfälle uppstod var jag inte sen att tveka.

Fortæl noget folk ikke ved om dig!

Logik, ekonomisk spelteori och teoretisk filosofi samt även etikfrågor har intresserat mig under många år. Till slut bestämde jag mig för att ta en kandidatexamen på detta område i mitten av livet.

Hvad er de vigtigste egenskaber, som kendetegner en god mægler?

För mig är en fastighetsmäklare i bästa fall en blandning mellan de förmågor som speglar en jurists och en diplomats egenskaper, möjligen även en psykologs. Resultatet blir ordning och reda, givande förbindelser mellan människor samt förståelse för vad kunden behöver.

Din yndlingsstrand på den franske Riviera?

Min favoritstrand är inte som bäst på dagen utan på kvällen. Den ligger i Juan les Pins, nära kasinot, och när solen är på väg att gå ner kan man sitta vid dukade bord och nästan nudda havet till middagen.

Hvad ville du lave på en fridag?

Min lediga tid tillbringar jag med min fru och mina barn. Vi gillar alla att åka till stranden och den franska Rivieran är förstås idealisk för det.

Hvilken er det bedste Ski resort på Rivieraen?

Det gode ved Auron resortet er ikke kun, at det er tæt på, men også landsbyen er skøn. At kunne stå på ski i Alperne efter kun 2 timers kørsel i bil, er jo helt fantastisk.